luni, 12 mai 2014

Festivalul Blues Con-Fusion - galerie foto

Suceava a fost capitala blues-ului pe parcursul a două seri, 9 si 10 mai 2014, in cadrul unuia dintre cele mai importante festivaluri de blues din tara, Blues Con-Fusion. Ediţia a V-a a adus pe scena Talcioc Cultural peste 25 de artişti de blues din ţară şi de peste hotare.

Vali Racila Vali Racila Vali Racila Calin Cyfer Calin Cyfer

Accesati galeria foto completa la urmatorul link: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.531478916961713.1073741862.393843544058585&type=1DESPRE FESTIVAL
Au existat deja patru ediții ale unui festival dedicat memoriei artistului care a fost Fani Adumitroaie, reunite sub genericul “MusicFest”. Acestea au avut loc în Suceava București (2002, 2003). Din 2013 am reușit să-l readucem acasă, la Suceava, în două seri cu totul speciale, cu invitați de marcă din lumea blues-ului autohton și cu câțiva invitați de peste hotare.

Din 2014, festivalul va purta titulatura de “BLUES CON-FUSION”, acesta fiind și titlul casetei pe care Fane Adumitroaie, împreună cu bunul său prieten Vali 'SirBlues' Răcilă, au editat-o înainte ca unul dintre ei să plece pe alt drum.


DESPRE FANI ADUMITROAIE

"Fani Adumitroaie a fost artist plastic, grafician și interpret de blues. Acesta și-a dezvoltat în timp o tehnică foarte personală de a cânta blues, manieră prin care <<filtra>> piese Hendrix, Rolling Stones sau Bob Dylan. Așa cum arată și numele albumului său, <<Blues Con-fusion>>, proiectele lui Fane erau legate de îmbinarea blues-ului cu alte genuri muzicale. Cum era ca om? Un prieten foarte bun, devotat, un om care emana căldură și prin voce, și prin privire. În ultimul timp, un om cu experiență, care adună în jurul său o serie de copii ce băteau la <<porți>>, cum ar fi Codrin Buliga, care a cântat la festival, sau Mircea 'Joe' Rusi, care se află acum în Norvegia." – sunt cuvintele prietenului său, Vali Răcilă.


PROGRAMUL FESTIVALULUI ȘI A ARTIȘTILOR
VINERI, 9 mai 2014

ora 21.00
Vali ‘Sir Blues’ Răcilă (România – multiple chitări, voce, muzicuță)
Handmade blues, unul dintre puținii păstrători ai blues-ului tradițional acustic, un povestitor prin definiție.

ora 22.30
CYFER TRIO (România) (Cyfer - chitară, voce; Dan Saghin – bass, Claudiu Purcărin – tobe)
Cyfer este un chitarist extrem de stylish și inventiv,considerat de critica de specialitate ca fiind unul dintre cei mai importanți ai generației noi, iar secția ritmică una dintre cele mai “colorate” din parte asta de lume. Electric blues de la John Lee Hooker la piese proprii.

ora 24.00
MIDNIGHT EXPRESS (România) (Rareș Totu – guitar & vocals, Raul Kusak – hammond organ, keys & vocals, Adi Tetrade – drums, Seby Yoo – bass) featuring. Dean Bowman (SUA)
Membrii grupului MIDNIGHT EXPRESS au primit de-a lungul carierei lor individuale numeroase premii și mențiuni pentru virtuozitate, fiind adevarate repere în muzica din România. În 2007, alături de mai vechea lor colaboratoare Joanna Hartescu, au deschis concertul Deep Purple de pe stadionul Cotroceni.
Vocalistul american Dean Bowman este, potrivit publicațiilor de specialitate, un „vocal-mentalist,” „un cântăreț de jazz cu sufletului unui star rock".


SÂMBĂTĂ, 10 mai 2014

Ora 21.00
CLAY WINDHAM PROJECT (USA) (Clay Windham - chitară, voce, Dan Saghin - chitară bass, Claudiu ‘Nașu’ Purcărin - tobe)

Un trio excepțional, în care instrumentele se îmbină în sunete de New Orleans, de la blues, soul, swing până la world music.


Ora 22.30
BLUE FAMILY feat. ANA RADZIC (Serbia)

Un grup din Serbia, obișnuit al scenelor importante de gen din Europa, ce a înregistrat unul dintre albumele sale live în România. Ana Radzic este un artist cunoscut pentru feelingul special și tehnica impecabilă în a sufla în muzicuțe.

Ora 24.00
JOE RUSI TRIO (Norvegia) (Joe Rusi - chitară, voce, Kjell Martin Simes - tobe, Frank Øverland - chitară bass)

Elevul, discipolul, fiul adoptive al lui Fane vine, din nou, pentru a onora memoria părintelui său. No. 1 în Norvegia, țara sa adoptivă, cu multe distincții importante și un CV artistic impresionant, cu un repertoriu bogat și variat interpretat într-o manieră proprie și autentică în același timp, Joe este, cu siguranță, un nume cu care veți rămâne mult timp în memorie.

În afară de aceste nume stabilite, vor exista și invitați-surpriză, Hanno Höfer și Ryan Donahue (SUA) fiind doar câteva nume ce și-au anunțat intenția de a participa la eveniment.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu